De effecten van koffie

Jaarlijks drinkt een gemiddelde Nederlander 148 liter koffie. Sinds de uitvinding van het drankje wordt er al hevig gespeculeerd over wat koffie nou daadwerkelijk voor effecten heeft. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de cafeïne die erin zit. Cafeïne heeft allerlei effecten op ons lichaam die zowel voordelig als nadelig kunnen zijn. Maar wat doet het nou precies? Wij zochten het voor je uit!

Koffie zorgt voor scherpte en energie. Het verbeterd je alertheid en concentratie waardoor je gefocust aan het werk kunt gaan of beter kunt functioneren tijdens een vergadering of meeting. Ook gaat het het gevoel van vermoeidheid tegen. Hierdoor kun je met een kopje koffie op langer en efficiënter doorwerken aan al die eindeloze projecten die nog afgemaakt moeten worden!

Gezondheid

Koffie kan heel veel voor je gezondheid doen. Als je graag wilt afvallen, kan koffie daarbij een heel handig hulpmiddel zijn. Het verhoogt namelijk je hartslag en ademhaling waardoor je energieverbruik stijgt. Hierdoor verbruik je sneller vetten en val je dus gemakkelijker af! Daarnaast zorgt het er ook voor dat je je lekker en fit voelt waardoor het lichaam afgeleid wordt van de schreeuw om calorieën. 

Naast het helpen bij sporten en afvallen, gaat koffie ook een hoop ziektes en pijntjes tegen. Het onderdrukt spierpijn en kan zelfs de kans op huidkanker verkleinen. Ook werkt het zwarte goedje cholesterolverlagend en bestrijdt het ziektes als Parkinson en diabetes. Voor degenen die graag hun haar behouden is koffie ook een hulpmiddel! Het werkt namelijk levensverlengend voor de haarzakjes en zorgt dus dat je minder snel kaal wordt.

Nadelen

Naast een hoop voordelen, zijn er ook nadelen te vinden bij het drinken van te veel koffie. Wanneer je te veel kopjes drinkt, verhoogt het je bloeddruk en dit kan problematisch zijn voor mensen met hartklachten. Ook kan het drinken van meerdere kopjes per dag je psychisch afhankelijk maken. Wanneer je dan ineens zou stoppen met het drinken van koffie, kun je last krijgen van hoofdpijn of vermoeidheid. Een soort lichte ontwenningsverschijnselen.

Koffie kan ons dus enorm helpen met een hoop dagelijkse dingen. Het zorgt ervoor dat we geconcentreerd kunnen werken en helpt met afvallen. Ook ben je met het drinken van koffie gewoon gezond bezig! Maar zorg altijd dat je met mate drinkt, ook bij koffie. Want te veel is nooit goed!

Heb je nog een vraag over KoffieCaartje?

Heb je deze artikelen al gelezen?

De 4 leukste koffiebars in Tilburg

Hou jij van koffie en ben je een avontuurlijk persoon? Met KoffieCaartje kom je op een leuke manier op alle hotspots van Tilburg. 1 – Mr. Morris  Bij Mr. Morris ben je niet alleen aan het juiste adres voor een lekker bakje koffie maar kan je ook genieten van een lekkere lunch met verse juices […]

De 5 leukste koffiebars in Den Bosch

Ben jij een echte koffieliefhebber en op zoek naar de beste koffiezaken van Den Bosch? In dit blog hebben wij de hipste, gezelligste en beste koffiezaken voor u op een rijtje gezet. 1 – Drab  Bij Drab kom je terecht in een zaak waar een gezellige huiskamer sfeer hangt, het ademt er echt koffie. Je […]

De 4 leukste koffiebars in Eindhoven

Op zoek naar de beste koffiebars van Eindhoven voor de echte koffieliefhebbers? In dit blog kom je te weten wat de leukste, gezelligste en de beste koffiebars van Eindhoven zijn. Zo weet je zeker dat je van een lekkere bak koffie kan genieten. Onderaan in de blog vind je nog hoeveel koffie per dag en […]