De 5 leukste koffiebars in Den Bosch

Ben jij een echte koffieliefhebber en op zoek naar de beste koffiezaken van Den Bosch? In dit blog hebben wij de hipste, gezelligste en beste koffiezaken voor u op een rijtje gezet.

1 – Drab 

Bij Drab kom je terecht in een zaak waar een gezellige huiskamer sfeer hangt, het ademt er echt koffie. Je merkt gelijk de passie bij het personeel en het streven naar het perfecte kopje koffie. Het assortiment bestaat uit meer dan 10 soorten bonen en zo ongeveer elke manier van koffie bereiden is hier vertegenwoordigd. In dit gezellig aangeklede tentje wordt niet alleen koffie geschonken maar ben je ook op het juiste adres voor een lekker kopje thee of een lekkere lunch om de middag door te komen. 

Adres: Kruisstraat 12, 5211 DV ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 08:30 -17:30 (di t/m vr) 09:00 – 17:30 (za) 10:00 – 17:30 (zo) 

Website: http://drabdenbosch.nl/ 

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Drab zelf.


2 – Maestro’s 

Als je Maestro’s Records binnen loopt met het idee dat je naar een koffiezaak loopt kom je wellicht voor een verrassing te staan. Het is namelijk niet alleen een koffiezaak, de naam verklapt het wellicht al een beetje maar Maestro’s Records is ook een platenwinkel. Je bent hier aan het juiste adres als je opzoek bent naar een mooie vinylplaat maar kan hier ook lekker rustig gaan werken onder het genot van een bakje koffie. 

Adres: Hinthamerstraat 98a, 5211 MH ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 11:00 – 18:00 (wo t/m za) 12:00 – 18:00 (zo)

Website: https://www.maestro-s.nl/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Maestro’s Records zelf.

3 – Da Silva

Da Silva Espressobar & Stadskoffiebranderij zit in één van de meest unieke panden van Den Bosch, namelijk de Mengfabriek van de Koudijsfabriek aan het water van de van de Tramkade waar de industriële invloeden nog goed terug zijn te vinden. De eigenaar van Da Silva wie tevens importeur is van koffiebonen en thee heeft zijn eigen koffiebranderij om zo alleen maar goede kwaliteit koffie te serveren. Kortom, een perfecte plek voor een hapje en een drankje. 

Adres: Tramkade 26c, 5211 VB ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 11:00 – 21:00 (wo t/m zo)

Website: http://tramkade.dasilvabeansandleafs.com/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Da Silva zelf.

4 – Coffeelab 

Coffeelab’s eerste vestiging van Nederland is gevestigd in Eindhoven en wegens succes uitgegroeid naar Den Bosch en Nijmegen. De koffiebar in Den Bosch bevindt zich recht tegenover het station, ideaal om dus even koffie te drinken. Coffeelab Den Bosch is net een tikkeltje anders dan je bent gewend bent van de zaak. Zo heeft Coffeelab Den Bosch 70% van het Coffeelab DNA maar de overige 30% is helemaal gericht op producten, mensen en materialen uit de regio. De award-winning koffie van Coffeelab heeft zowel mokkatonen als frisheid en zuren, het is een blend uit Brazilië, Ethiopië en Rwanda. 

Adres: Stationsweg 35, 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 07:00 – 18:00 (ma t/m vr) 08:00 – 18:00 (za t/m zo)  

Website: https://www.coffeelab.nl/den-bosch/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Coffeelab zelf.

5 – Oerwoud 

Oerwoud is het groenste plekje in het centrum van Den Bosch. Bij Oerwoud kun je terecht voor alles dat groen, gezond & duurzaam is. Oerwoud is een stadswinkel en vegan health café. Hier gebruiken ze lokaal gebrande bonen van de hoogst mogelijke haalbare kwaliteit, bovendien zijn de koffiebonen 100% fair trade & organic.

Adres: Vughterstraat 84, 5211 GL ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 11:00 – 17:00 (di, wo, vr, za) 11:00 – 20:00 (do) 12:00 – 17:00 (zo)

Website: https://www.oerwouddenbosch.nl/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Oerwoud zelf.

KoffieCaartje

Met het KoffieCaartje kan je de bovenstaande écht leuke koffiebars van Den Bosch allemaal uitproberen. Het werkt heel eenvoudig. Je koopt een KoffieCaartje. Je hebt dan bij vijf zaken twee koppen koffie tegoed. Naast de stempelkaart krijg je ook nog wat extra informatie over de zaken en hun specialiteiten. Dat maakt KoffieCaartje een leuk en betaalbaar cadeau. Voor jezelf of iemand anders.

Zo ga je samen op een leuke manier op ontdekkingstocht in Den Bosch en ontdek je nieuwe plekken en heerlijk vers bereidde koffies. De deelnemers in Den Bosch zijn Drab, Maestro’s, Da Silva, Coffeelab en Oerwoud.

Welke soorten koffie zijn er?

 • Espresso: bestaat uit één shotje espresso van 25 – 35ml sterke koffie.
 • Doppio: is gewoon een dubbele espresso en bestaat dus uit twee shotjes espresso.
 • Lungo: is een ‘’normale’’ filterkoffie zoals wij Hollanders het kennen.  
 • Americano: bestaat uit een shotje espresso aangelengd met heet water.
 • Ristretto: is een 15 – 25ml sterke koffie gemaakt met evenveel bonen maar met minder water als bij een espresso.
 • Macchiato: is een espresso met een toefje melkschuim.
 • Cortado: bestaat uit een espresso met een klein beetje warme melk
 • Cappuccino: wordt gemaakt met een espresso met een beetje warme melk en een laagje melkschuim.
 • Latte: is een espresso waaraan twee delen warme melk wordt toegevoegd. 
 • Latte macchiato: is warme melk met een laagje melkschuim waarbij een espresso wordt toegevoegd. 

Wat is het verschil tussen een americano en een lungo?

De americano en een lungo worden regelmatig verward met elkaar, dit is niet heel raar omdat beide koffies sterk op elkaar lijken. Nu ligt het verschil tussen beide variaties in de bereidingswijze en smaak. Waarbij een americano vooraf een scheut heet water in het kopje wordt gedaan voor dat de espresso wordt toegevoegd is er voor een lungo een langere zettijd nodig. Door de langere zettijd krijgt de koffie meer smaak uit de gemalen bonen waardoor er een sterkere en bitterdere smaak aan zit dan bij een americano. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van koffie?

 • Koffie kan je energieniveau verbeteren.
 • Koffie stimuleert bij de vetverbranding.
 • Koffie kan fysieke prestaties bevorderen.
 • Koffie bevat essentiële voedingsstoffen waaronder vitamine B2, B3 en B5. 
 • Koffiedrinken reduceert het risico op ziektes als diabetes II en Alzheimer, dementie en Parkinson.

Heb je nog een vraag over KoffieCaartje?

Heb je deze artikelen al gelezen?

De 4 leukste koffiebars in Tilburg

Hou jij van koffie en ben je een avontuurlijk persoon? Met KoffieCaartje kom je op een leuke manier op alle hotspots van Tilburg. 1 – Mr. Morris  Bij Mr. Morris ben je niet alleen aan het juiste adres voor een lekker bakje koffie maar kan je ook genieten van een lekkere lunch met verse juices […]

De 4 leukste koffiebars in Eindhoven

Op zoek naar de beste koffiebars van Eindhoven voor de echte koffieliefhebbers? In dit blog kom je te weten wat de leukste, gezelligste en de beste koffiebars van Eindhoven zijn. Zo weet je zeker dat je van een lekkere bak koffie kan genieten. Onderaan in de blog vind je nog hoeveel koffie per dag en […]

De effecten van koffie

Jaarlijks drinkt een gemiddelde Nederlander 148 liter koffie. Sinds de uitvinding van het drankje wordt er al hevig gespeculeerd over wat koffie nou daadwerkelijk voor effecten heeft. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de cafeïne die erin zit. Cafeïne heeft allerlei effecten op ons lichaam die zowel voordelig als nadelig kunnen zijn. Maar wat […]