De 4 leukste koffiebars in Tilburg

Hou jij van koffie en ben je een avontuurlijk persoon? Met KoffieCaartje kom je op een leuke manier op alle hotspots van Tilburg.

1 – Mr. Morris 

Bij Mr. Morris ben je niet alleen aan het juiste adres voor een lekker bakje koffie maar kan je ook genieten van een lekkere lunch met verse juices of een gezonde salade. Allemaal uitsluitend bereidt met verse ingrediënten van hoge kwaliteit, biologisch en fair trade. Het is een toegankelijke en warme zaak met veel groen waar iedereen zich wel thuis kan voelen. Zo kan je plaats nemen aan een grote gemeenschappelijke tafel om te socializen met de medemens of in een knus ingericht hoekje gaan zitten waar je meer privacy hebt. 

Adres: Nieuwlandstraat 58a, 5038 SP Tilburg

Openingstijden: 08:00 – 17:30 (di t/m vr) 09:00 – 17:30 (za t/m zo)

Website: http://mr-morris.nl/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Mr. Morris zelf.

2 – Stoom 013 

Stoom 013 heeft misschien wel de mooiste en meest unieke locatie van alle tentjes. Stoom 013 zit namelijk in een oude treinwagon achter het station. je kunt hier genieten van de industriële sferen van de Spoorzone onder het genot van een stukje gebak en goede koffie gemaakt van vers gebrande bonen zoals Bocca, Fatima en Suko Quto. 

Adres: Burgemeester Brokxlaan 6, 5014 DC Tilburg

Openingstijden: 08:30 – 17:30 (ma t/m vr) 10:00 – 18:00 (za) 12:00 – 20:00 (zo)

Website: http://www.stoom013.nl/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Stoom 013 zelf.

3 – Buutvrij 

Buutvrij zit op maar enkele minuten lopen van het station en is al jaren een begrip als het gaat om ontbijt, lunch maar ook gewoon voor een lekker bakje koffie. Het unieke pand heeft een lichte binnentuin waar je binnen komt in een groene oase, perfect een vergadering, brainstormsessie of een verjaardagsfeestje.

Adres: Stationsstraat 49, 5038 EC Tilburg

Openingstijden: 10:00 – 17:30 (ma) 09:00 – 17:30 (di t/m vr) 10:00 – 17:30 (za) 11:00 – 17:30 (zo)

Website: http://buutvrijtilburg.nl/

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Buutvrij zelf.

4 – Locals 

De naam vertelt al veel over de zaak. Stadsbranderij Locals werkt voornamelijk met lokale producten en leveranciers en combineert lekkernijen met streekproducten uit Tilburg en omgeving. Bij Locals staan ze voor pure ambacht en branden ze hun eigen koffie en worden alle lekkernijen met de hand bereid. Of je hier nu gezellig wat wilt drinken met vrienden of wilt studeren/werken. Je kan er voor alles terecht.

Adres: Heuvelstraat 128, 5038 AH Tilburg

Openingstijden: 09:30 – 17:30 (ma t/m za) 11:00 – 17:00 (zo)

Website: https://locals-tilburg.nl/ 

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Locals zelf.

Wanneer is het beste moment om koffie te drinken?

Het hormoon cortisol regelt je interne klok en stimuleert je alertheid. Het beste moment om koffie te drinken is als je cortisolgehalte laag is. Door koffie te drinken wanneer je cortisolgehalte hoog is kan je lichaam een cafeïnetolerantie ontwikkelen. ’s Ochtends net na dat je ontwaakt is je cortisolgehalte juist het hoogst en daarom heeft koffiedrinken net na je opstaat weinig effect. Wacht daarom tot een uur met koffie drinken om zo het meeste effect uit je bakje koffie te halen. 

KoffieCaartje

Met het KoffieCaartje kan je de bovenstaande écht leuke koffiebars van Tilburg allemaal uitproberen. Het werkt heel eenvoudig. Je koopt één KoffieCaartje. Je hebt dan bij vier zaken twee koppen koffie tegoed. Naast de stempelkaart krijg je ook nog wat extra informatie over de zaken en hun specialiteiten. Dat maakt KoffieCaartje een leuk en betaalbaar cadeau. Voor jezelf of iemand anders.

Zo ga je samen op een leuke manier op ontdekkingstocht in Tilburg en ontdek je nieuwe plekken en heerlijk vers bereidde koffies. De deelnemers in Tilburg zijn Mr. Morris, Stoom 013, Buutvrij en Stadbranderij Locals.

Heb je nog een vraag over KoffieCaartje?

Heb je deze artikelen al gelezen?

De 5 leukste koffiebars in Den Bosch

Ben jij een echte koffieliefhebber en op zoek naar de beste koffiezaken van Den Bosch? In dit blog hebben wij de hipste, gezelligste en beste koffiezaken voor u op een rijtje gezet. 1 – Drab  Bij Drab kom je terecht in een zaak waar een gezellige huiskamer sfeer hangt, het ademt er echt koffie. Je […]

De 4 leukste koffiebars in Eindhoven

Op zoek naar de beste koffiebars van Eindhoven voor de echte koffieliefhebbers? In dit blog kom je te weten wat de leukste, gezelligste en de beste koffiebars van Eindhoven zijn. Zo weet je zeker dat je van een lekkere bak koffie kan genieten. Onderaan in de blog vind je nog hoeveel koffie per dag en […]

De effecten van koffie

Jaarlijks drinkt een gemiddelde Nederlander 148 liter koffie. Sinds de uitvinding van het drankje wordt er al hevig gespeculeerd over wat koffie nou daadwerkelijk voor effecten heeft. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de cafeïne die erin zit. Cafeïne heeft allerlei effecten op ons lichaam die zowel voordelig als nadelig kunnen zijn. Maar wat […]