De 4 leukste koffiebars in Eindhoven

Op zoek naar de beste koffiebars van Eindhoven voor de echte koffieliefhebbers? In dit blog kom je te weten wat de leukste, gezelligste en de beste koffiebars van Eindhoven zijn. Zo weet je zeker dat je van een lekkere bak koffie kan genieten. Onderaan in de blog vind je nog hoeveel koffie per dag en hoeveel koffie per kop wordt aangeraden.

1. Coffeelab Strijp-S

Bij Coffeelab in Strijp-S kan je terecht voor een heerlijke ontbijt of lunch, maaltijden, taarten en biologische wijnen. Maar ook een lekkere bak koffie of theedrinken. Het eten en drinken wordt zoveel mogelijk biologisch geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen. Je kan er ook kookboeken, kookspullen en andere producten kopen in de kleine winkel. Ben je in de buurt van Strijp-S en heb je zin in een lekkere bak koffie? Dan is dit dé locatie voor jou! (Reserveren kan vanaf 4 personen).

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Onder de Leidingstraat zelf.

Adres: Leidingstraat 45, 5617 AJ Eindhoven
Openingstijden: 08:00 – 20:00 (ma t/m vrij) 10:00 – 18:00 (za t/m zo)
Website: https://www.coffeelab.nl/

2. ZwartWit Koffie (Centraal Eindhoven)

Het idee om de koffiebar ZwartWit te openen is ontstaan in Melbourne. De eigenaren van ZwartWit koffie wilden de relaxte sfeer uit Australië terug laten komen in hun koffiebar. Naast de relaxte sfeer vinden ze kennis en kwaliteit erg belangrijk, dit proef je dan ook meteen. Je kan hier terecht voor een goede kop koffie of thee, maar ook voor een lekker ontbijt of lunch. Kom langs en ervaar het zelf!

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij ZwartWit Koffie zelf.

Adres: Victoriapark 7, 5611 BM Eindhoven
Openingstijden: 08:00 – 18:00 (ma t/m za) 10:00 – 18:00 (zondag)
Website: http://www.zwartwitkoffie.nl/

3. Coffeelab UC (Centraal Eindhoven)

Coffeelab UC is de eerste vestiging van Coffeelab en is wegens succes uitgegroeid naar Den Bosch en Nijmegen. De koffiebar bevindt zich recht voor Eindhoven station, ideaal om dus even koffie te drinken. De award-winning koffie van Coffeelab heeft zowel mokkatonen als frisheid en zuren, het is een blend uit Brazilië, Ethiopië en Rwanda. Als je even recht voor het station van Eindhoven wilt genieten van een lekkere bak koffie, thee of andere dranken en daarbij eventueel een verse lunch te eten zoals de toast, dan is Coffeelab UC een perfecte plek voor jou.

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Coffeelab zelf.

Adres: Stationsplein 17, 5611 AC Eindhoven
Openingstijden: 07:00 – 19:00 (ma t/m vrij) 09:00 – 19:00 (zaterdag) 10:00 – 19:00 (zondag)
Website: https://www.coffeelab.nl/

4. Meneer De Boer (Centraal Eindhoven)

Meneer De Boer was de eerste ontbijtzaak van Eindhoven en kan je nog steeds terecht voor ‘breakfast all day’. Veel mensen komen echter voor de lekkere koffie naar Meneer De Boer. Ook voor lekkere lunchgerechten, thee en een heerlijk stuk taart ben je hier op het juiste adres. Een thuisgevoel en gastvrijheid staan in deze koffiebar centraal.

Bespaar gemiddeld 30% op je koffie en thee met de KoffieCaartje voucher, verkrijgbaar via onze website of bij Meneer De Boer zelf.

Adres: Keizersgracht 20, 5611 GD Eindhoven
Openingstijden: 07:00 – 16:00 (ma t/m vrij) 08:00 – 16:00 (za t/m zo)
Website: https://meneerdeboer.nl/


Hoeveel koffie per dag?

In de schijf van vijf past koffie zonder suiker in een gezond eetpatroon. Gezonde volwassenen kunnen tot ongeveer 400 mg cafeïne per dag consumeren zonder negatieve gevolgen te verwachten. Dit komt neer op ongeveer 4 koppen koffie per dag. Voor kinderen onder de 13 jaar oud geldt het advies geen koffie te drinken en jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud maximaal 1 kopje per dag. Zwangere vrouwen krijgen het advies maximaal 1 kopje koffie per dag te drinken. Het wordt aangeraden niet meer dan 2 tot 3 kopjes espresso of koffie van cups te drinken en niet meer dan 1 kopje gezet met cafetière. Dit komt doordat er veel cafestol inzit, dat is een stof dat slecht is voor de bloedvaten doordat het de (LDL-)cholesterol verhoogt.

Hoeveel koffie per kop?

De meeste mensen gebruiken op iedere 2 kopjes 1 schep koffie. Echter hangt het erg af van hoe sterk je de koffie wilt hebben, wat voor koffiezetapparaat je hebt, de grootte van je maatschep en de grootte van de kopjes. Het beste is om even een paar hoeveelheden uit te proberen en vervolgens te kijken wat jij zelf het lekkerst vindt. Vaak staat een aangeraden hoeveelheid ook vermeld op de gebruiksaanwijzingen van je koffiezetapparaat.

KoffieCaartje

Met het KoffieCaartje kan je de bovenstaande écht leuke koffiebars van Eindhoven allemaal uitproberen. Het werkt heel eenvoudig. Je koopt één KoffieCaartje. Je hebt dan bij vier zaken twee koppen koffie tegoed. Naast de stempelkaart krijg je ook nog wat extra informatie over de zaken en hun specialiteiten. Dat maakt KoffieCaartje een leuk en betaalbaar cadeau. Voor jezelf of iemand anders.

Zo ga je samen op een leuke manier op ontdekkingstocht in Eindhoven en ontdek je nieuwe plekken en heerlijk vers bereidde koffies. De deelnemers in Eindhoven zijn ZwartWit Koffie, Onder de Leidingstraat, Coffeelab en Meneer de Boer.

Heb je nog een vraag over KoffieCaartje?

Heb je deze artikelen al gelezen?

De 4 leukste koffiebars in Tilburg

Hou jij van koffie en ben je een avontuurlijk persoon? Met KoffieCaartje kom je op een leuke manier op alle hotspots van Tilburg. 1 – Mr. Morris  Bij Mr. Morris ben je niet alleen aan het juiste adres voor een lekker bakje koffie maar kan je ook genieten van een lekkere lunch met verse juices […]

De 5 leukste koffiebars in Den Bosch

Ben jij een echte koffieliefhebber en op zoek naar de beste koffiezaken van Den Bosch? In dit blog hebben wij de hipste, gezelligste en beste koffiezaken voor u op een rijtje gezet. 1 – Drab  Bij Drab kom je terecht in een zaak waar een gezellige huiskamer sfeer hangt, het ademt er echt koffie. Je […]

De effecten van koffie

Jaarlijks drinkt een gemiddelde Nederlander 148 liter koffie. Sinds de uitvinding van het drankje wordt er al hevig gespeculeerd over wat koffie nou daadwerkelijk voor effecten heeft. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de cafeïne die erin zit. Cafeïne heeft allerlei effecten op ons lichaam die zowel voordelig als nadelig kunnen zijn. Maar wat […]